Am închis taraba!

Orice comentariu privind chestiunea „intelectului la temperatura camerei” va fi şters, indiferent dacă este de susţinere sau nu!

Am maculat conţinutul blogului pe care l-am înfiinţat pentru cu totul alt scop!

Acesta:

 SUNT  PROFESOARĂ  DE  CUVINTE!

Cred cu tărie în forţa CUVÂNTULUI!  O exprimare clară îţi protejează personalitatea,  cu singura condiţie ca şi gândirea să fie limpede.  În ultima vreme, cuvintele s-au împuţinat,  s-au crispat, au născut stereotipii,  s-au deformat şi s-au schimonosit,  de aceea şi puterea lor este ignorată de o mare parte dintre românii contemporani.

W. Shakespeare a folosit, în opera lui,  peste 29.000 de cuvinte,  în condiţiile în care,  un vorbitor de nivel mediu uzitează aproximativ 2000 de cuvinte.  În zilele noastre,  nu cred că o persoană obişnuită are în vocabular mai mult de 500 de cuvinte,  cantitate din care foloseşte zilnic circa 200 de cuvinte.
Aşadar,  CUVÂNTUL  este   „iniţiatorul”  blogului,  care are un singur scopacela de a depista şi a reda esenţa tuturor cuvintelor dispărute, deformate, atacate, împiedicate, golite de sens, plate, violate, incolore, terne, ieftine, robite, chinuite, dispreţuite, ignorate.
Vă propun să apărăm împreună limba română de agresorii inconştienţi,  să o salvăm  din  mahalaua intelectuală  în care  au împins-o  inculţii  cu o nepăsare  condamnabilă.  De altfel,  consecinţa evidentă a lipsei totale de interes pentru sensul cuvintelor şi,  deci,  pentru sensul vieţii,  este dezvoltarea fără precedent a unei  mahalale sufleteşti.
CUVÂNTUL,  cu forţa lui divină,  generează comunicarea interumană,  defineşte arta de a înţelege că nu suntem la fel,  că atunci când îţi înţelegi gândurile şi eşti sigur pe subiect cuvintele vin de la sine şi comunici firesc şi eficient cu oricine.

Niagara agramaţilor, a flecarilor şi ignoranţilor ne inundă zilnic existenţa.
*************************************************************************************************************
Copiii care au nevoie de lămuriri pot intra pe site-urile  „GIMNAZIU-EVALUARE”  şi  „LICEU-BACALAUREAT”  (banda de sus),  în funcţie de vârstă şi de interes!

Vă aştept cu drag!

Profa de română

P.S. Asta am ales să fac eu pentru ţara mea şi pentru români!