BACALAUREAT 2017

NOILE MODELE DE SUBIECTE 

elaborate de

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE

CENTRUL NAȚIONAL DE EVALUARE ȘI EXAMINARE

SURPRIZĂ!!!!  „Noile” modele de subiecte sunt  la fel cu cele din ultimii 7 ani, adică neschimbate din 2011, așa cum se precizează și în Ordinul Ministrului! 

În esență, modelele publicate de Centrul Național de Evaluare și Examinare cuprind următoarele subiecte (www.edu.ro): 

PROFIL REAL; FILIERA TEHNOLOGICĂ

SUBIECTUL I: Textul poeziei „Departe, cine știe…” de Victor Eftimiu, pe baza căruia sunt 9 întrebări, aceleași ca în ultimii 7 ani (formulări standard încă din 2011).

SUBIECTUL  al II-lea: Text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre „rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect de echipă”.

SUBIECTUL AL III-lea: Eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinți „particularități de construcție a personajului dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici”.

PROFIL UMANIST; FILIERA VOCAȚIONALĂ – PROFILUL PEDAGOGIC

SUBIECTUL  I: Textul poeziei „Ioana Maria. Șaptesprezece poeme” de Geo Bogza, pe baza căruia sunt 9 întrebări, aceleași ca în ultimii 7 ani (formulări standard încă din 2011).

SUBIECTUL al II-lea: Text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre „importanța cunoașterii literaturii contemporane”.

SUBIECTUL al III-lea: Eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinți „relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând lui Marin Preda”.

****************************************************************************

Intrați pe site-ul LICEU-BACALAUREAT (pe banda de sus) și găsiți totul despre autorii, operele și curentele literare cuprinse în Programa de bacalaureat pentru ambele profiluri.

Pe acest site, puteți pune întrebări la care veți primi răspunsuri lămuritoare la tot ceea ce vă interesează pentru examenul de bacalaureat.