Să zicem că „celebrul” Uragenut, profesor de matematică tânăr, frumos și revoluționar, vrea să schimbe „sistemul de învățământ” prin refuzul de a rezolva la clasă exerciții și probleme care necesită înmulțirea numerelor. Tabla înmulțirii este învechită, ordinea operațiilor s-a demodat, așa că PREFERĂ geometria cu desene colorate stilizate, care dezvoltă elevilor gustul pentru matematică…

Domnișoara Tunegaru, profesor de limba și literatura ROMÂNĂ, tânără, frumoasă și revoluționară, vrea să schimbe „sistemul de învățământ” și  disprețuiește „tabla înmulțirii” din literatura română, pe Mihai Eminescu și Ion Creangă, adică strivește „fundația” pe care și-au clădit operele Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Nichita Stănescu și, inclusiv, Mircea Cărtărescu (toți se studiază la școală).

Nu i s-a mai acordat același post la școala respectivă, pentru că o altă profesoară a susținut EXAMENUL DE TITULARIZARE și a ocupat acel post prin CONCURS!! Recunoaște și tânăra că „este o decizie legală”, dar este indignată că nu a fost consultată nici ea, nici copiii și că Inspectoratul Școlar ia decizii „fără să afle despre ce e vorba”! Vorba despre ce??? Respectarea legii presupune consultarea profesoarei suplinitoare (ocupă temporar un post – n.n.) și a elevilor?!?

„Sistemul” nu are nicio legătură cu scriitorii români, deci se presupune că tânăra nu are nici proprietatea termenilor, ci este doar  obsesia, vorba ei, „politizată”…

Doamne, Ferește! Cât de mulți ciudați are țara asta!!!

Domnișoara respectivă (nu pot să-i mai spun „profesoară de română”) să se prezinte la examenul de titularizare, dar s-ar putea ca subiectul probei scrise la literatura română să fie chiar „viziunea despre lume și viață în creația filozofică eminesciană”! Ce să zic: GHINION!