Consider că trebuie să împărtăşesc tuturor cititorilor acestui blog cele mai interesante mesaje primite de la voi, mai ales atunci când informaţiile sunt riguros documentate. DOINA, o bună prietenă a acestui site, mărturiseşte că este răutăcioasă şi doreşte să-mi transfere şi mie povara afirmaţiilor unui celebru intelectual elitist, pe care-l plătim cu toţii de mai bine de 7 ani (din 2005) şi-i finanţăm acţiunile „supraculturii româneşti” organizate în toată lumea. Unii s-au născut să fie „la putere” mereu, iar domnul D. Patapievici a fost pe vremea comuniştilor (de care HRP se dezice acum) director al Direcţiei Circulaţie Monetară la Banca Naţională şi reprezentantul României comuniste la CAER (nu la Anvers, ca altcineva…).
Doina a selectat câteva opinii ale domnului inginer HRP despre poporul român, a cărui cultură îl hrăneşte de 7 ani!
*************
„Sunt mai mult decât răutăcioasă …
De ce să nu vă enervaţi şi dv, de ce să staţi departe de TOT ce ne strică ziua şi viaţa, de ce, pe lângă toate relele, să nu vă amintesc opiniile preşedintelui „Institutului Cultural Român” despre România şi români, despre Cultura şi limba română?!

LIMBA ROMÂNĂ:
*„Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

CULTURA ROMÂNILOR:
*„Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul până la erupţia terţiară, subreptice (?!), tropăind vesel într-un trup inconştient, până ce mintea va fi în sfârşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (din „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)
*„Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.” (Din „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)
„România are o cultură de tip second hand” a enunţat într-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista „Rost” nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMÂNIEI:
Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasăm dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.” (după Viorel Patrichi în Revista „Rost” nr. 24/2005)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:
*„23 de milioane de omuleţi patibulari.” (din „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

GEOGRAFIA ROMÂNIEI:
*„Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (din „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întâi a volumului „POLITICE” apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate şi în Revista „ROST” NR.24/ 2005.

El este Preşedintele Institutului Cultural Român?! 🙂 🙁 8) ”
____________________________________________________
*subreptice = obscur, ilicit, nepermis
*spirochet = bacterie patogenă de forma unei spirale
*patibular = vrednic de spânzurat