Este o luptă acerbă între părinţii copiilor din clasele zero-IV pentru nimic, o bătălie fără miză şi penibilă, doar din „fiţa” de a fi mai cu moţ între ceilalţi părinţi, remarcându-se prin cadourile fastuoase oferite învăţătoarei! DE CE?
Ce anume îi învaţă atât de important şi irepetabil doamna învăţătoare pe copiii celor care năvălesc cu „plocoane” şi ce nu-i învaţă pe cei care nu dau cadouri, toţi fiind prezenţi în aceeaşi sală de clasă? În clasa pregătitoare nu se dau copiilor nici calificative, nici note, nu există premianţi sau corigenţi… Atunci, DE CE?
********************************************************
Părinţii copiilor de la şcoala nr.10 concurează în cadouri ultraluxoase pentru învăţătoare: „Am cunoştinţe care au dus diamante, chiar doamna (învăţătoarea Blându- n.n.) ne spunea că părinţii plătesc leasingul la maşina colegelor dumneaei, se cumpără porci, poşete, diamante sau maşini, se spală şpaga prin înscrierea la afterschool şi devine legală, iar cei care nu au sau nu vor să dea sunt excluşi din clubul privilegiaţilor” – mărturiseşte o mamă. Aceeaşi mamă curajoasă şi demnă a recunoscut că elevii doamnei Blându (numele parcă e dat de Caragiale): „Doamna ne-a explicat că şcoala de fiţe presupune cheltuieli semnificative, că se dă cu capul de pământ (ce expresie maidaneză-n.n.) pentru că noi ne aşteptăm din partea ei la rezultate, iar copiii noştri nu ştiu alfabetul, nu ştiu să scrie, să coloreze în contur etc. Că îi dăm la afterschool-uri proaste, în loc să-i dăm la afterscool-ul dumneaei, fapt care le-ar asigura succesul în viaţă, însuşirea rapidă a alfabetului şi alte skils-uri deosebite”.
Doamna învăţătoare Dana Blându a avut dreptate, totuşi, într-un singur discurs: „Este subminare! Adică vreţi să vă transmit mesajul că sunteţi tâmpiţi?” Altfel cum pot fi priviţi nişte părinţi adunaţi la şedinţă ca să afle cum progresează copiii lor în deprinderile şcolare şi ei îngenunchează atunci când li se servesc astfel de calificative. Părinţii nu reacţionează! DE CE?
*****************************************************
De altfel, numărul şcolii, nr.10, este numai un simbol, el putând fi înlocuit cu şcoala nr.11, şcoala 195, şcoala 88 sau oricare alt număr al oricărei şcoli/liceu din ţară.
*****************************************************
Episodul poate fi multiplicat la nivelul întregii ţări, pentru că nu doamna Blându a inventat acest paranoism care s-a consolidat în şcoala românească prin contribuţia asiduă a părinţilor!!! DE CE?
Personal, am un respect enorm faţă de părinţii care au înregistrat şi au făcut publică mizeria didactică petrecută la şedinţa părinţilor cu învăţătoarea unei clase pregătitoare! Eu aş fi făcut la fel!
Dacă n-ar fi fost înregistrat şi făcut public prin presă, episodul acesta ar fi rămas fără urmări, chiar dacă ar fi fost trimis Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti sau Ministerului Educaţiei! Nicio reclamaţie scrisă a părinţilor nu se ia în considerare de către instituţiile abilitate! DE CE?
*****************************************************
Consider că părinţii cu astfel de „apucături” sunt cel puţin la fel de vinovaţi pentru incredibila lăcomie a cadrelor didactice. Eu cunosc o mamă care, ca „să prindă” o învăţătoare „grozavă” de la şcoala 195, au dat fetiţa în clasa I când avea 5 ani şi 8 luni, iar acum, la cei 6 ani şi două luni este deja în clasa a II-a, în care mai sunt încă 36 de elevi! Fetiţa este obosită şi are ochi trişti …. DE CE?
*****************************************************
OPINII PERSONALE:
*Învăţătoarele (unele) s-au dezumanizat din cauza lăcomiei (literatura stă mărturie unor astfel de abrutizări umane) şi, foarte grav: NU MAI IUBESC COPIII!
*Scuza unor părinţi că le e frică să nu se răzbune învăţătoarea pe copil este de-a dreptul penibilă, pentru că nu poate respectiva doamnă să se răzbune pe o clasă întreagă mai mult decât o face, adică să nu-i înveţe nimic la şcoală, ci doar contra cost, în particular.
*Paranoismul cadourilor şi al plicurilor cu bani oferite de părinţi învăţătoarelor nu se justifică prin nimic, deoarece în clasele I-IV copiii învaţă numai să socotească, să citească, să scrie şi să se exprime corect româneşte! Cu puţină strădanie din partea doamnelor, toţi copiii vor deprinde toate acestea. Alte noţiuni se însuşesc în clasele gimnaziale, unde există – ştiu sigur – „apucături” didactice mult mai evoluate şi mai organizate decât în clasele primare!!! La acest nivel există şi motive: notele obţinute la clasă constituie, ca valoare, jumătate din media de admitere la liceu.

P.S. Doamna Dana Blându a fost demisă de la Şcoala nr.10. Pentru câte cadre didactice va fi o lecţie?! Şi pentru câţi părinţi?!?!